𝔉𝔞𝔪𝔦𝔩𝔦𝔢𝔞𝔯𝔠𝔥𝔦𝔢𝔣

Home Registreren

A fgeschermd deel


Het afgeschermde familiearchief is alleen bereikbaar via een wachtwoord. Als u zich via de knop 'Registreren' inschrijft, krijgt u het wachtwoord via e-mail toegezonden.

Hieronder de toegang naar het afgeschermde deel:

Achter dit afgeschermd deel van deze website liggen de gedigitaliseerde genealogische archieven van T.C. Roeleveld, B. Roeleveld, J.H. de Groot en L. Roeleveld. M. Roeleveld en R. Roeleveld bewaard. Vaak zijn het verzamelingen van tientallen jaren onderzoek. Bas Roeleveld is hard bezig met een nieuwe opzet van dit deel. Tegelijkertijd wordt het papieren archief van T.C. Roeleveld door Bas gedigitaliseerd en op dit afgeschermde deel geplaatst. Het gaat straks om een totaal van 19 GB aan informatie.

Hebt u zelf ook veel materiaal over de familienaam Roeleveld en vindt u het een fijne gedachte dat het via onze website veilig staat? Neem dan contact met ons op via e-mail peter@proeleveld.nl.

Waarom afgeschermd?

De bedoeling van het publiek toegankelijke deel van de website is om een bezoeker kort kennis te laten maken met de familienaam Roeleveld. De hoeveelheid informatie achter het wachtwoord zou te veel zijn en dat zou averechts werken. Bezoekers die zelf ook bezig zijn met de stamboom van Roeleveld of met een zijtak kunnen een wachtwoord aanvragen, zodat ze kunnen rondkijken in het werk van generaties Roeleveld-onderzoekers die vaak tientallen jaren hebben besteed aan hun zoektocht.

Daarnaast zijn op de webpagina's achter het wachtwoord veel ondersteunende beelden te zien die niet ons eigendomsrecht zijn. Toch denken wij dat deze hier wel gepubliceerd mogen worden. Allereerst omdat dit een niet-publiek deel is en ten tweede omdat voor alle beelden het citaatrecht geldt. Om problemen te voorkomen, is ons dringende verzoek om het wachtwoord niet aan anderen door te geven. Iedereen kan het wachtwoord aanvragen via het inschrijfformulier.

"Het citaatrecht" Het overnemen van beeld op je website mag, mits dat beeld dan gebruikt wordt voor één van de in de wet genoemde doelen. Dit zijn: aankondiging, bespreking, kritiek, beoordeling en polemiek. Je hoeft niet per se het geciteerde materiaal zelf te bespreken, maar dat materiaal moet wel een functie hebben in je eigen werk (Hoge Raad 26 juni 1992, IER 1992/40, Damave/Trouw). Hergebruik van beeld als "versiering" is daarentegen niet toegestaan.

P.S.: Het advies is om het afgeschermde deel met een computer of laptop (met Windows) te bekijken. We weten niet hoe het reageert op tablets en mobieltjes.